Blogger
Siste bloggposter
Hjertelig velkommen til et nytt studieår
Om få dager er det studiestart for nærmere 1500 nye bachelorstudenter innen realfag og teknologi ved Universitetet i Oslo. Det er også nytt semester for omlag 4500 bachelor- og masterstudenter som kommer tilbake fra sommerferie, sommerjobb eller en kombinasjon. Hjertelig velkommen til alle!
Hvem vinner valget i september, og kan Trump bli gjenvalgt i USA?
Erna Solberg vant duellen mellom Høyre og Arbeiderpartiet, ifølge Trine Eilertsen i Aftenposten, etter at hun og Jonas Gahr Støre møttes til valgkampens første toppoppgjør. Men hvor mye kan vi stole på de ulike målingene, og hvor gode er vi egentlig til å kunne forutsi hvilken vei velgerne går?
Når kroppens kopimaskin mister kontrollen
Hver gang en celle skal dele seg, er det mye forberedelse og kontroll som må til. Ved å lære mer om kroppens indre prosesser, kan vi få nok kunnskap til å stoppe celledelingen om den skulle bli ukontrollert. Da er vi nærmere målet å finne en kur mot kreft.
Bredde som fortrinn
Strategiprosessen ved Universitetet i Oslo, Norges eldste og beste universitet, er godt i gang. Blikket rettes mot 2030, og ambisjonen må være at Universitetet i Oslo skal befeste seg som et internasjonalt ledende forskningsintensivt breddeuniversitet.
Tall er artig, og 60 er et særlig artig tall
Tall er artig og når det blir veldig mange tall kan det bli veldig artig. Jeg har for eksempel samlet tall fra alle mine 887 golfrunder der jeg til sammen har slått 79716 golfslag, men akkurat i dag handler det litt om tallet 60.
Stor interesse for nytt studieprogram
I løpet av de siste årene har Universitetet i Oslo fornyet studieprogrammene innen realfag og teknologi. En viktig grunn for omleggingen har vært å tilrettelegge bedre for kontinuerlig fornyelse av programmene, både det faglige innholdet og bruk av nye læringsformer. Noen helt nye programmer har også kommet til, og i år lanserte vi et tverrfaglig Honours-program sammen med Det humanistiske fakultet.
Sommernatt ved fjorden
Sommeren tilbringer jeg for det meste på Slottsbu ved Oslofjorden med familien, men de siste 20 årene har jeg også tilbrakt noen dager på Hvitsten, en liten perle av et sted rett på andre siden av fjorden for oss, rett syd for Drøbak.
Den dagen månen kom inn i stua
Jeg var 10 år og hele familien - mormor, grandtante, mor, far, mine tre søsken og jeg – var tilstede i stua ved Myrasundet. Neil Armstrong og Buzz Aldrin gikk rundt på månen, og vi satt å så på!
Hvem er vi til for, og hva forventer de av oss?
Forskning og utdanning finansieres i all hovedsak gjennom statsbudsjettet, det vil si at vi leverer vårt oppdrag til samfunnet gjennom å bruke fellesskapets ressurser. Det forplikter!
Oslo – urban natur gjennom generasjoner
For 80 år siden var Grünerløkka et sted for arbeiderklassen, og Manglerud besto av enger og åkre. Oslo er i stadig endring. For bedre å kunne drive forsvarlig utvikling, kartlegges byens naturtyper. Helt fra Oslos kjerne og ut i marka.
Kategorier
Mest lest siste syv dager
Feil!
Forespørsel om mest lest returnerte en feilmelding.