Artikkel
Formidling og kommunikasjon
Tema: Formidling og kommunikasjon
Hvem vinner valget i september, og kan Trump bli gjenvalgt i USA?
Erna Solberg vant duellen mellom Høyre og Arbeiderpartiet, ifølge Trine Eilertsen i Aftenposten, etter at hun og Jonas Gahr Støre møttes til valgkampens første toppoppgjør. Men hvor mye kan vi stole på de ulike målingene, og hvor gode er vi egentlig til å kunne forutsi hvilken vei velgerne går?
Når kroppens kopimaskin mister kontrollen
Hver gang en celle skal dele seg, er det mye forberedelse og kontroll som må til. Ved å lære mer om kroppens indre prosesser, kan vi få nok kunnskap til å stoppe celledelingen om den skulle bli ukontrollert. Da er vi nærmere målet å finne en kur mot kreft.
Hvem er vi til for, og hva forventer de av oss?
Forskning og utdanning finansieres i all hovedsak gjennom statsbudsjettet, det vil si at vi leverer vårt oppdrag til samfunnet gjennom å bruke fellesskapets ressurser. Det forplikter!
Oslo – urban natur gjennom generasjoner
For 80 år siden var Grünerløkka et sted for arbeiderklassen, og Manglerud besto av enger og åkre. Oslo er i stadig endring. For bedre å kunne drive forsvarlig utvikling, kartlegges byens naturtyper. Helt fra Oslos kjerne og ut i marka.
En kreftcelles overlevelse mot alle odds
Kreftcellene som forlater kjente omgivelser, viser en enorm viljestyrke og evne til å tilpasse seg omgivelsene.
Cochleaimplantat – en ny mulighet til å høre hva som blir sagt
For noen er HÆ blitt svaret på alt man hører bli sagt. For mange er det dessverre umulig å oppfatte hva lydene som treffer øret faktisk betyr. Men det finnes en løsning for noen av de flittigste HÆ-brukerne.
50 år siden første månelanding: Den geovitenskapelige arven fra Apollo-programmet
20. juli er det 50 år siden Neil Armstrong og Buzz Aldrin sto på Månen. Prøvene de tok med tilbake, endret umiddelbart kunnskapen om Jorda og naboplanetene.
Kommunikasjon som en del av forskerutdanningen
Det er ikke en nyhet at en forskerutdanning inneholder skolering og trening i forskningsformidling og kommunikasjon, men verden er i endring! Til høsten starter vi derfor et helt nytt emne i forskningskommunikasjon for doktorgradskandidater.
Strategi-uka
Rektor inviterer til strategidiskusjoner og det skal skje over tre dager i uka etter påske, nærmere bestemt 24-26. april. Jeg oppfordrer alle på Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet(MN) å møte opp, komme med innspill, og delta i diskusjonen om veien videre for UiO – et fantastisk universitet og vår arbeidsplass.
Two countries – one renewable goal
There is no doubt that Australia and Japan are two different countries in many ways, for instance from the point of view of their climate, resources, landscape. Such differences are important when considering which renewable energy sources are appropriate to invest into.
Kategorier
Aktuelt
Mest lest siste syv dager
Feil!
Forespørsel om mest lest returnerte en feilmelding.
Nyheter fra andre
[Ekstra] Kaller sikringen etter Gjerdrum-tragedien for «ingeniørkunst»