Artikkel

Ti sommeropplevelser på Naturhistorisk museum

Ti sommeropplevelser på Naturhistorisk museum

NHM
Foto: Karenina Kriszat/NHM

Trenger du ideer til hva du kan finne på i sommer? Her får du tips til aktiviteter og morsomme ting å kikke på hos Naturhistorisk museum i Oslo.

1. Miniutstilling 
på Tøyen T-banestasjon

Ta T-banen til Tøyen. På stasjonen har museet stilt ut flere vakre og rare objekter fra samlingene sine. Hvis du vil se flere, kan du ta turen til museet, som ligger fem minutters gange fra Tøyen Torg.

2. Tropisk sommer

I Victoriahuset kan du oppleve tropiske planter. Huset ble bygget for den vakre og eksotiske Victoria-nøkkerosen i 1876. Er du heldig, kan du oppleve lotus i blomst. I tillegg bor det fisk i dammen i midtrommet. Pass opp – en av fiskene liker å hoppe opp og skremme publikum av og til!

NHM, Tøyen hovedgård
Foto: Karsten Sund/NHM

3. Piknik i det grønne

I Botanisk hage er det en egen piknikplen hvor du kan slå deg ned med egen nistekurv. Det er også lunsjservering på Kafé Handwerk, som ligger i Tøyen hovedgård og som selger økologisk og kortreist mat og drikke.
 

4. Middelhavsopplevelse uten flyskam

Ta en tur i urtehagen. Da får du en kortreist, miljøvennlig og bærekraftig middelhavsopplevelse uten flyreise! Der finner du planter som vokser rundt Middelhavet, som oliventrær, lavendel og mynte. Eller bruk sansene dine og ta en svipptur til den rehabiliterte dufthagen, hvor du kan se, føle og lukte på mange ulike aromatiske planter.

5. Bli kjent med hagen

Bli med på gratis omvisning i Botanisk hage. Hver søndag kl. 12.00 og 14.00 kan du bli med på en times rundtur og få en innføring i de ulike delene av hagen. I juli og august er det også omvisninger på engelsk kl. 14.00.

NHM, Klimahuset
Foto: NHM

6. Utendørs fotoutstilling

40.000 ungdommer deltok i den nasjonale skolestreiken for klimaet 22. mars 2019. Det er den største miljødemonstrasjonen i Norges historie. Naturhistorisk museum har dokumentert ungdommene, deres plakater og bannere med egen utstilling som henger på gjerdet rundt byggetomten til Klimahuset helt nord i Botanisk hage.

7. Se en ekte stein fra månen

20. juli 2019 er det 50 år siden mennesket for første gang satte foten på månen. Visste du at Naturhistorisk museum har en ekte stein fra månen som ble plukket opp av Apollo 17-mannskapet? Den er en fast del av den geologiske utstillingen i Colletts hus. I tillegg er det månemeteoritter og andre heftige mineraler i utstillingene.

NHM, Ida, fossil
Foto: Per Aas/NHM

8. Ida-fossilet

Det er ti år siden det berømte Ida-fossilet fant veien til Naturhistorisk museum. Fossilet er et av de mest omtalte i museets historie, ble kalt «The missing link» og er verdens eldste hele apeskjelett, 47 millioner år gammelt.

9. Tilbake til livets opprinnelse

Utstillingen «Livets tre» forteller historien om livet på jorda og hvordan det har utviklet seg. Den tar deg bakover i tid langs stamtreet til nålevende arter helt tilbake til livets opprinnelse. Her kan du stå ansikt til ansikt med flere av våre egne og andre dyrs utdødde forfedre.

NHM, trappebakkehagen
Foto:  Annelise Bothner-By/NHM

10. Trappebakkehagen

Trenger du litt morgengymnastikk eller kveldstrim? Ta en tur til trappebakkehagen. Der kan du trille, gå eller løpe oppover og nedover og lære litt om høydekoter og kjenne tyngdekraften på kroppen. Når du trenger å få ned pulsen, kan du ta en tur i arboretet og kikke på de nye treskulpturene der. Noen er utformet som benker og plassert mellom trærne.

Kart over området

Er du interessert i forskningsnyheter om naturen, teknologi og realfag? Følg Titan.uio.no på Facebook eller abonner på nyhetsbrevet vårt

Kategori (smånytt):