Artikkel

Boklansering: Mattetriks på null komma niks av Yngve Vogt

Boklansering: Mattetriks på null komma niks av Yngve Vogt

Da Yngve Vogt var barn, drømte han om en hemmelig tryllebok med forløsende tallknep. Den boken fant han aldri. Som voksen måtte han i stedet skrive den selv, og nå har han besøket han Realfagsbiblioteket for å vise frem resultatet. Hør ham fortelle om boken, og vise frem noen av de morsomste mattetriksene.

Er du glad i tall og liker en utfordring? Vil du imponere deg selv og andre med lynrask mattemagi? Lære triksene som vil gjøre deg til en mester i hurtigregning? Et regnestykke har bare ett svar, men veien dit kan være lang og kronglete. Heldigvis finnes det snarveier. Matematikkens verden er full av metoder som gjør deg i stand til å regne raskere.

I Mattetriks på null komma niks forteller Yngve Vogt hvordan det gjøres, og presenterer en rekke fascinerende og ukjente triks som kan gjøre leseren til en mer effektiv tallknuser. Gjennom boken foretar han en historisk reise gjennom tall og regning, fra de gamle grekernes tid og frem til nåtidens digitale verden. Yngve Vogt er ihuga tallnerd og prisbelønt journalist i forskningsmagasinet Apollon ved Universitetet i Oslo.  

Add new comment

Credentials (your e-mail address will not be shown publicly)