Artikkel

Sjasminen blomstrer ved Myrasundet

Sjasmin
Sjasminen ved Myrasundet

Sjasminen blomstrer ved Myrasundet

Det er frodig og grønt i år.  Den store sjasminen, som i følge mormor ble plantet på 1930-tallet, blomstrer som aldri før. Denne blomstringen markerer inngangen på sommeren ved Myrasundet. Det er sommer, og min første reelle feriedag nærmer seg med stormskritt.

Vær, vind, vann og energi

Mitt væranlegg har i dag vist temperaturer godt opp på 20-tallet gjennom hele dagen og i ettermiddag viste måleren over 25 grader et par-tre timer. En god solgangsbris har vært herlig forfriskende for store og små. Temperaturen i vannet er ikke mer enn 17-18 grader. Dette var varmt nok for en av de små "propellene" på besøk, men litt kaldt for bestefar. Solcelleanlegget på taket har produsert all den energien som huset har brukt gjennom dagen og mer til. I skrivende stund viser appen som henter data fra solcelleanlegget at produksjonen i dag kommer til å bli rundt 45 kWh.

blåstua

Blåstua

Dagen har stort sett gått med til ulike former for herlige herjinger med familiens yngste. Nå har de sovnet, og det er litt skrivetid for bestefar. Skrivestua er som vanlig Blåstua – stedet med den gode og inspirerende utsikten over Myrasundet. Blåstua, som forøvrig brukes til nesten alt mulig er i år nypreparert med nødvendig fleksible skyggeanretning. Kule greier, som blant gjør at en lampe med vakre geometriske former kommer mer til sin rett.

Noen eposter unna ferie

Det er ikke ferie riktig enda. Jeg er noen møter og noen eposter unna, men den første reelle feriedagen nærmer seg med stormskritt. Den perfekte feriedagen er den dagen jeg våkner av meg selv og dagen er helt åpen - det finnes ingen planer og ingenting som må gjøres. Jeg er glad for at jeg hver sommer har noen slike dager. Det er disse dagene som virkelig lader «batteriene».

Sjasminen blomstrer ved Myrasundet. Det er sommer. GOD SOMMER!

Kategori: 

Add new comment

Credentials (your e-mail address will not be shown publicly)