Artikkel
Norges fire dyktigste biologi-elever er kåret
Norges fire dyktigste biologi-elever er kåret
Landets dyktigste elever i biologi har konkurrert i Den Norske Biologiolympiaden. Fire går videre til den internasjonale olympiaden i Ungarn.
Den Norske Biologiolympiaden er en nasjonal kunnskapskonkurranse i biologi for elever i videregående skole. Forrige uke var det nasjonal finale ved Universitetet i Oslo, der 16 elever fikk en smakebit på hvordan undervisningen på et universitet foregår.
Finaleuken består av intens undervisning hvor pensumet er stort og det faglige nivået høyt. Noen av Norges fremste professorer og forskere, fra ulike fagfelt ved Universitetet i Oslo, har undervist elevene gjennom uken. Selve finalen ble avholdt fredag 29. mars.
Fire elever går videre til den internasjonale biologiolympiaden i Ungarn. Vinnerne av Den norske biologiolympiade 2019 er:
1. plass: Heidi Berg (Sandnes vgs)
2. plass: Anna B. Braathen (Øvrebyen vgs)
3. plass: Solveig Eline Berg (Nadderud vgs)
4. plass: Maren Norderud (Nadderud vgs)
– Stor stas!
– Jeg synes det er kjempeflott at vårt institutt har ansvaret for dette. Siden biologiolympiaden omfatter et bredt spektrum av faget, så passer det godt at nettopp Institutt for biovitenskap, med vår størrelse og faglige bredde, arrangerer den norske finaleuken. Stor stas! sier instituttleder Rein Aasland.
Nivået på undervisningen ligger på første års bachelor i biovitenskap, og i løpet av fire dager er de innom fysiologi, cellebiologi, mikrobiologi, genetikk, biokjemi, bioteknologi, økologi, evolusjon og adferd. I tillegg har de en økt med laboratoriearbeid.
– Mange av de elevene som kommer til finaleuken er elever som får karakteren 6 i biologi og som er genuint interessert i faget. Elevene har ofte en enorm kapasitet, de er nysgjerrige og mottakelige for mengden informasjon de får i løpet av uken, sier Tone Fredsvik Gregers ved Skolelaboratoriet i biologi.
Nyttige møter i Ungarn
De fire vinnerne får delta i den internasjonale olympiaden i Szeged i Ungarn denne sommeren, og nivået er svært høyt. Norge har tidligere fått hederlig omtale, og kanskje blir 2019 året en norsk elev for første gang tar medalje i konkurransen.
– De fire elevene som får delta i den internasjonale olympiaden, får også møte biologi-interesserte ungdommer fra hele verden. Slik får de en gyllen anledning til å bygge internasjonale, faglige nettverk, noe som kan bli nyttig for dem senere i karrieren, sier Aasland.
Institutt for biovitenskap ved UiO er vertskap for Den norske biologiolympiaden og bidrar med ressurser.
Er du interessert i forskningsnyheter om biologi, teknologi og andre realfag? Følg Titan.uio.no på Facebook eller abonner på nyhetsbrevet vårt
Kategorier
Aktuelt
Mest lest siste syv dager
Feil!
Forespørsel om mest lest returnerte en feilmelding.