Sverre Holms blogg
Sverre Holm Sverre Holms blogg

Sverre Holm's blog

 
Waves with Power-Law Attenuation

Endelig en bok jeg kan ta i

Da er endelig mitt tre-års prosjekt med å skrive bok ferdig og her om dagen kom en kasse full med bøker. Selv om det er fint med en søkbar pdf så er det jo noe eget med en bok som en kan ta og  holde i. 

Boka er gitt ut i samarbeid med Acoustical Society of America i Springers serie for klassisk kontinuumsfysikk.

Giotto di Bondone (1267–1337)

Betlehemsstjernen

Betlehemsstjernen, hva var den egentlig? Mange i dag, teologer inkludert, har lett for bare å se på den som en konstruksjon for å gi Jesu fødsel større betydning. Men hvis vi skal ta forfatterne i det nye testamentet på alvor og tro at de faktisk beskrev det de så, om enn farget av sin tids vitenskapelige forståelse, hva kan det ha vært?

Det er fire hypoteser for hva Matteus kan ha ha hatt i tankene da han skrev om Betlehemsstjernen.

Kommentar til Stephen Hawking som filosof

Stephen Hawking som filosof

La oss anerkjenne Hawking for hans enorme bidrag til teoretisk fysikk, og så kan vi la hans filosofiske utsagn langsomt gå i glemmeboken.

Kidney

Contract signed

Finally, contract has been signed and work is well underway and by the end of summer my book entitled "Waves with Power-Law Attenuation" Waves in Attenuating Media with Power-Law Characteristics" should be ready from my point of view as author. The book will be issued in the ASA Press (Acoustical Society of America) series of Springer in 2019, hopefully.

Pick-up record player

Fakta om vinyl

I september og oktober tvitret jeg en serie fakta om vinylplater og lydgjengivelse. Siden Twitter har dårlig hukommelse har jeg nå samlet disse her – og lagt til litt.

Reuse wasted computer printer paper

The art of writing a research paper

This title is on purpose a bit misleading because writing a good paper is not really an art provided that you have quality results from your research. Getting such results however may be compared to art. I would instead say that writing a paper is a craft and that it is best learnt through practise.

Vinyllydens revansj

Hvorfor synes så mange at lyden på vinylplater er best når digitalformatet objektivt sett skårer bedre på alle viktige mål for lydkvalitet? For hva er for eksempel LP-ens dynamikk på 60-70 dB i forhold til de nærmere 100 dB som en CD kan skilte med?

 

Sverre Holm

English

Professor i akustisk avbildning og signalbehandling som arbeider med medisinsk ultralyd, akustikk og signalanalyse ved Institutt for Informatikk, UiO.

…Les mer
Nyheter fra andre
Mest lest siste syv dager

Feil!
Forespørsel om mest lest returnerte en feilmelding.