Sverre Holms blogg
Sverre Holm Sverre Holms blogg

Jeg forsøker å se vitenskap og teknologi i et større perspektiv, noe bl.a. mine fire nå voksne barn har bidratt til. Dessuten så har det å finne ut hvordan ting virker alltid interessert meg, så egentlig er det vel en slags nerd i meg. Etter som jeg har jobbet i industri, vært professor siden 1995 og vært med teknologi-bedrifter fra starten av, forsøker jeg å kombinere disse synsvinklene i denne bloggen. Men antageligvis betyr det at jeg har litt for mange interesser. I tillegg til medisinsk avbildning med ultralyd og elastografi dekker det innendørs posisjonering, vitenskapshistorie og -filosofi, dataanalyse for klima, samt lydkvalitet i audio og på vinyl. 

Jeg kan følges på Twitter og blogger også disse stedene:

  • Kollokvium.no - "backstage naturvitenskap" - der jeg er én av flere som skriver
  • Min nerdete side kommer fram her: LA3ZA Radio & Electronics. Dette er antageligvis min mest leste blogg
  • Fra tid til annen skriver jeg også på engelsk på Science 2.0 der bloggen min heter View from the North

Fordi jeg har skrevet endel om lyd, lydkvalitet og DAB på bloggen så hender det at jeg blir intervjuet om det. Jeg skriver også fra tid til annen avisinnlegg. I det siste har jeg vært mest opptatt av å få fram at den påståtte konflikten mellom skapertro og naturvitenskap for det meste er oppkonstruert, selv om bildet er mer komplekst enn som så.

Men ellers er jeg opptatt av at naturvitenskapens store autoritet i vår tid ikke skal misbrukes på områder der den ikke har særlig mye å bidra med. Jeg tror vi allerede nå ser at en slik "imperialisme" på vitenskapens vegne blir gjennomskuet og bare fører til tap av anseelse. 

Min hjemmeside ved Universitetet i Oslo viser bl.a. mine publikasjoner innen ultralydavbildning og ultralyd posisjonering, fysisk modellering av bølgeutbredelse for medisin og patenter samt at den har kontaktinformasjon.

Sverre Holm

English

Professor i akustisk avbildning og signalbehandling som arbeider med medisinsk ultralyd, akustikk og signalanalyse ved Institutt for Informatikk, UiO.

Mest lest siste syv dager

Feil!
Forespørsel om mest lest returnerte en feilmelding.