Artikkel

Design av fremtidens produkter og løsninger krever digital kompetanse

×

Error message

  • Notice: Trying to get property 'rows' of non-object in titanmostread_block_view() (line 51 of /var/www/titan.hannemyr.no/html/sites/all/modules/titanmostread/titanmostread.module).
  • Warning: Invalid argument supplied for foreach() in titanmostread_block_view() (line 71 of /var/www/titan.hannemyr.no/html/sites/all/modules/titanmostread/titanmostread.module).
I-design

Design av fremtidens produkter og løsninger krever digital kompetanse

Vår hverdag er sterkt knyttet til informasjonsteknologiske produkter og løsninger, noe som stiller høye krav til  kommunikasjon mellom mennesker og datasystemer(maskiner).

Studieprogrammet Informatikk: design, bruk, interaksjon tilbyr studentene grundig og moderne undervisning i utvikling av fremtidens IKT-løsninger, og emnene som tilbys har et særlig fokus på utfordringer og muligheter knyttet til det å forbedre vår samhandling med disse systemene. Denne samhandlingen bir stadig viktiegre når løsninger og produkter utformes.

Prosjektarbeid og tverrfaglighet

I dette studiet er det prosjektarbeid og brukerundersøkelser i tillegg til programmering og kunnskap om hvordan IKT-systemer bygges. Studenten kan velge å satse på en eller flere deler av utviklingsprosessen frem til endelig produkt eller løsning: de tekniske sidene, eller de sidene der menneskene er viktigere og der studentene trenger kunnskap om samfunn og kultur.

Gjennom gruppearbeid lærer studentene å hente informasjon fra brukere om hva de trenger, og å presentere og bruke funnene i designprosessen. I prosjektene jobber studentene med alt fra digitale produkter og løsning vi bruker hjemme i husene våre til løsninger som brukes i på sykehus og i næringslivet.

Programmet har fokus på tverrfaglighet, og studentene kan velge emner innen humaniora, jus eller samfunnsvitenskap i løpet av studiet.

Solide informatikkferdigheter

Studentene på Informatikk: design, bruk, interaksjon har noen felles emner med resten av informatikk-studentene ved Universitetet i Oslo. Eksempler på slike emner  ”Introduksjon til datateknologi” i første semester og ”Systemer, krav og konsekvenser” i andre semester. Felleskursene gjør at alle studenter på UiOs bachelorprogrammer i informatikk får en felles, bred kompetanse i informatikk.

Kompetanse med bredt nedslagsfelt i samfunnet

Alle kandidater som utdanner seg innen realfag og teknologi ved Universitetet i Oslo er etterspurt i arbeidsmarkedet. Når det gjelder kompetanse innen informatikk med vekt på design, bruk og interaksjon er etterspørselen stor og jobbmulighetene mange. Slik har det vært lenge og det forventes at det vil bli slik i mange år fremover. De fleste har tilbud om fast jobb lenge før de er ferdig med studiene.

Les om de andre realfagene ved UiO:

Kategori: 

Add new comment

Credentials (your e-mail address will not be shown publicly)