Grieg, Chopin, m.m.

Plakaten til konserten med Håkon Austbø

Den 15. mai klemte foreningen til med ikke mindre enn tre kulturarrangemetenter.

Det hele starten klokka 17:00, med med en kunstutstilling i foajeen til teatro Claudio (Tolfas nye kulturhus, og nærmeste nabo til studiesenteret). Utstillingen hadde som tittel «Mennesker i Møte» med Erika Anfinsen som kurator. Her viste Erika egne skulpturer i marmor, sammen med skulptur og grafikk av sin mentor Knut Steen. Det ble også vist maleri og tegninger av Dora Bendiksen og Ingri Egeberg og en skulptur av Marit Krogh. Svært mange av Tolfas innbyggere hadde funnet veien til utstillingen og det var til tider trangt om plassen.

Deretter, klokka 18:00, en fantastisk konsert i kulturhusets konsertsal der Håkon Austbø som spilte Grieg og Chopin slik som jeg aldri har hørt dem spilt før. Det er særlig fraseringen som gjør Austbøs pianospill til en opplevelse. Særlig Chopin spiller han friskere og mer elegant enn man vanligvis hører denne polske mesteren, med enorm presisjon i anslaget. Full sal, og blant de fornøyde publikummerne var en delagasjon fra den norske ambassaden i Roma med ambassadør Einar Bull i spissen og Tolfas ordfører Alessandro Battilocchio. Dette er en konsert det garantert vil bli snakket lenge om i Tolfa.

Etter konserten begav de fleste seg opp rampen som forbinder kulturhuset og studiesenteret, til åpningen av fotografiutstillingen “Quasa Casa” i den nyrenoverte Sala San Giuseppe. Ideen til denne utstillingen ble unnfanget av Brit Dyrnes våren 2008. En åpen invitasjon til å delta på utstillingen ble kunngjort gjennom Tolfaposten i 2009. Invitasjonen til de Italienske kunstnerne ble formidlet gjennom flere kanaler, blant annet gjennom Fotoklubben Qlik i Allumiere. Til sammen deltok 23 fotografer: 17 norske og 6 italienske på utstillingen. Det ble produsert katalog, plakater og invitasjoner til Quasi Casa. Produsent for utstillingen og ekstramaterialet var Brit Dyrnes i samarbeid med fotograf Erik Børset. Lokal kontakt i Tolfa var Pirjo Eronen. For å se bildene, last ned katalogen/scarica il catalogo (pdf).

Logg inn for å kommentere.

Du må være logget på for å lese kommentarer, og for å kunne skrive en kommentar i denne bloggen.

Vennligst send epost til webmaster med en kopi av den URLen du finner i adressefeltet i nettleseren dersom du mener noe av innholdet på denne siden er upassende.

This page is from: http://titan.hannemyr.no/roztr/content_show.php