KRIM UTEN FILTER - GIALLI BLE EN SUKSESS!

Klikk på bildet for å se det i full størrelse.

Lørdagens stevnemøte i Tolfa med de norske og italienske forfatterne i Teatro Claudio utviklet seg til en sterk diskusjon om terrorisme, kriminalpolitikk, rasisme og gjensidig kulturforståelse. Under glimrende ledelse av kriminolog Gino Saladini ble publikum ført gjennom Gunnars Staalesens forfatterskap og Varg Veums rollekarakter, via Simen Ekerns syn på norsk og italiensk krimlitteratur og politikk til Massimilano Caroccis bok om utviklingen av kriminaliteten i Milano og Italia generelt.

Scenen var gjort om til stue med sofa, skrivebord og bokskap. Denne formen for "bokbad" er engasjerende, morsomt og til tider provoserende, og holdt publikum i ånde over to timer i en god atmosfære.

Hvem er Varg Veum og hvilket våpen bruker han som privatdetektiv? Hva er forskjellen på norsk og italiensk kriminalitteratur? Hvilken påvirkning har 22.juli-terroren på krimlitteraturen og politikken sett i lys av den terroren som har blitt utført i Italia av mafiaen og Røde brigader? Hvilken politisk rolle har den politiske høyre-ekstremismen i de to landene med mht innvandring, rasisme og terrorisme?

Teatro Claudio var fullsatt av et engasjert publikum, som helt sikkert gleder seg til neste Gialli-arrangement.

Logg inn for å kommentere.

Du må være logget på for å lese kommentarer, og for å kunne skrive en kommentar i denne bloggen.

Vennligst send epost til webmaster med en kopi av den URLen du finner i adressefeltet i nettleseren dersom du mener noe av innholdet på denne siden er upassende.

This page is from: http://titan.hannemyr.no/roztr/content_show.php