TRONDHEIM SINFONIETTA TIL ITALIA OG TOLFA 4. MAI

Klikk på bildet for å se det i full størrelse.

TRONDHEIM SINFONIETTA BESØKER TOLFA PÅ SIN TURNÈ MED KONSERT LØRDAG 4. MAI I TEATRO CLAUDIO

Andre konserter:

Cittadella della Musica, Civitavecchia torsdag 2. mai kl 2100

Sala Casella, via Flaminia 118, Roma fredag 3. mai kl 2100

Teatro Claudio, Tolfa lørdag 4. mai kl 1830

Program:

Eirik Hegdal “No name piece”

Soundpainting led by Bergmund Waal Skaslien

John Adams Chamber Symphony

Trondheim Sinfonietta vil i løpet av mai 2013 gjennomføre en turne i Norge og Italia. Med seg har de en av Norges mest anerkjente dirigenter for samtidsmusikk, Rolf Gupta, i tillegg til saksofonist/komponist Eirik Hegdal. Ensemblet har de siste årene samarbeidet med store internasjonale komponister som Steve Reich, Brett Dean, HK Gruber og Osvaldo Golijov. I tillegg har sinfoniettaen hatt fokus på barne- og familieforestillinger. Prisbelønte Maja Ratkje, Spellemanns-vinner Trygve Brøske, ettertraktede Jon Øivind Ness og allsidige Eirik Hegdal er alle spennende navn som har skapt nasjonal og internasjonal anerkjennelse.

Med seg har de ”Chamber Symphony” av den amerikanske stjernekomponisten John Adams. Et komplekst, energifullt og lekende verk inspirert av hektisk tegnefilm-musikk og svært underholdende for publikum. Lekende er også et stikkord som passer godt til komponist Eirik Hegdal.

Ved siden av Adams og Hegdal spilles verket ”Soundpainting” basert på et konsept for ensembleimprovisasjon utviklet av den amerikanske komponisten Walter Thompson. Vår egen bratsjist Bergmund Skaslien er ”Soundpainter” der han bruker orkesteret for å improvisere frem verket ”live”. Her kan alt skje.

Vel møtt til en konsert der norske musikere fremfører verk fra USA og sin egen bakgård. Dette kommer garantert til å bli en opplevelse utenom det vanlige.

Logg inn for å kommentere.

Du må være logget på for å lese kommentarer, og for å kunne skrive en kommentar i denne bloggen.

Vennligst send epost til webmaster med en kopi av den URLen du finner i adressefeltet i nettleseren dersom du mener noe av innholdet på denne siden er upassende.

This page is from: http://titan.hannemyr.no/roztr/content_show.php