Multimedial forestilling

I samband med sitt opphold ved Skandinavisk Forenings Kulturhus i Roma høsten 2007 produserte Marianne Hølmebakk en forestillingen som blant annet inneholdt filmfremvisning, diktopplesning og opptreden av koret til italienere som studerer norsk: Metalianerne. Foreningen ga i den forbindelse støtte til oversettelse av skjønnlitterære tekster, og transformering og oversettelse av film til italiensk.

Kulturminneseminar

Tidsrom:15.-20. september 2007
Type:Seminar
Ansvarlig: Alf Tore Hommedal og Berit Sellevold

Høsten 2007 hadde Avdeling for Arkeologi ved Norsk institutt for kulturminneforskning NIKU seminar i Tolfa.

På programmet sto forelesingar og faglege samtalar med fagpersoner ved Museo Civico di Tolfa og den arkeologiske feltstasjonen i Cappucinarklosteret. Fokus for seminaret var forvaltning av kulturminner i en italienske middelalderby. Deltagerene besøkte også de pågående arkeologiske utgravingene i den forlatte middelalderbyen Cencelle (Leopolis) nordvest for Allumiere, og utgravningene av en romersk villa i Farnesina med utgravningsleder Fabrizio Vallelonga, og professor Beatrice Casocavallo fra universitetet i Roma som guider.

En hel dag ble tilbrakt i Tarquinia hvor byantikvaren viste rundt blant kirker, palasser og høye tårn, samt på en arkeologisk utgravning i byen. Tarquinia, som i tillegg til å være en godt bevart middelalderby ogsåkan også by på en stor etruskisk nekropol og et flott arkeologisk museum.

Det ble også tid til å besøke middelalderborgen i Santa Severa og det marinearkeologiske museet i borgen, de etruskiske templene i Pyrgi, utgravingene ved greske og etruskiske havnebyen Grenice.

Fotofontane

Tidsrom:4.-12. august 2007 (Tolfa)
11.-25. november (Trondheim)
Type:Kunstutstilling
Ansvarlig: Ole Tolstad
Omtale:

Ole Tolstad har i mange år fotografert i alle de offentlige vaskeriene i Tolfa. I 2007 ble det utstilling av disse bildene, med vernissage lagt til samme dag som den store byfesten Festa dell'arte. Som utstillingsrom ble det nedlagte vaskeriet Fontana Nuova i Via Lavatoio benyttet, noe som skapte en spesiell ramme rundt utstillingen.

Utstillingen besto av 25 objekter med fotografier og installasjoner produsert på laken, akryl, eloksert aluminium, transparent plast og vaskeremedier. Tema var bilder fra samtlige seks offentlige vaskeriet i Tolfa: Canale, Poggio delle Croci, Lizzera, Fontana Nuova, Rimojela og Bonizi – pluss noen vannbilder fra Norge. Framvisning av filmer fra alle vaskeriene gikk paralellt fra videokanon på vegg.

Åpningen var en flott forestilling med tema vann og kilder, og med ulike innslag av lokale og norske kunstnere. Poeten/sangeren Sergio Ceccetti og gitaristen Giorgio Piroli sang og spilte. Poesia a braccio-sangeren Franco Finocchi og Wigdis Sæther fra senteret sang hver for seg, sammen og mot hverandre. Franco hadde laget både en sang til utstillingen og en sang til San Giuseppe! Rune Henningsen og Barbro Hernes hilste og overrakte blomster fra Centro studi.

Utstillingen førte også til at lokale politikere og frivillige arbeider gjennom aksjonen Salviamo la Fontana for å få kommunen til å frigi vaskeriet det nedlagte vaskeriet til kulturformål.


This page is from: http://titan.hannemyr.no/roztr/blog.php