Tolfakalenderen 2001

Utgitt:2000
Type:Veggkalender
Ansvarlig: Ole Tolstad

Ett arks A3 veggkalender med fargebilder fra Tolfa av Ole Tolstad. Kalender (pdf).

Toraderfestival

Torader fra castagnari.

Tidsrom:23.-24. juni 2000
Type:Festival
Ansvarlig: Oddvar Fagerli

Prosjektet startet med at Oddvar Fagerli fortalte Pål Steigan om sitt ønske om å lage en toraderfestival i Tolfa. Steigan lanserte idéen for L'assessore alla cultura i Tolfa, Alessandro Battilocchio, som var entusiastisk.

Under festivalen holdt norske musikere, og italienske I Salterellini konserter på torader i byparken. Dessuten deltok Italias best kjente toraderfamilie, Castagnari, med et ukjent antall medlemmer og fortalte hvordan de lager sine instrumenter for hånd. Festivalen omfattet også en fotoutstilling med bilder fra produksjonen på Castagnari-fabrikken. Oddvar Fagerli tok bildene under et besøk på fabrikken, og Ole Tolstad bisto med reproarbeide.

Vollenkoret

Tidsrom:26.-30. april 2000
Type:Konserter/sangertreff
Ansvarlig: Arne Havikbotn
Omtale:Successo del Vollenkoret

Vollenkoret fra Asker med dirigent Pål Rullestad og 37 sangere besøkte Tolfa i april 2000. På programmet sto blant annet felleskonsert med det lokale Tolfakoret i Sughera-kirken (fredag), kirkekonsert i Allumiere (lørdag) og avsluttende konsert søndag 30. april på Piazza de Bartoli, utenfor hovedkirken i Tolfa.

Den siste konserten ble en spesiell opplevelse: Iført bunader og hvite skjorter toget koret syngende gjennom Via Roma anført av selveste poltimesteren i full uniform. Tolfetanerne fulgte etter og samlet seg på piazza Bartoli der konserten skulle finne sted. Midveis ble konserten avbrutt av regn, men man fortsatte inne i chiesa Sant'Egidio, som ble fullsatt av et fantastisk publikum.

La musica italiana

Utgitt:2000
Type:CD
Ansvarlig: Ole Tolstad

Aurora Boreale laget en CD med en svært variert meny italiensk musikk. Alt fra etrusker-musikk via Dantes Inferno til italiensk pop.


This page is from: http://titan.hannemyr.no/roztr/blog.php